Home

Deze voorstelling is reeds uitverkocht

Soldaat van Oranje – De Musical voor doven, slechthorenden en andere gebarentaligen

Naar aanleiding van vele verzoeken van doven, slechthorenden en andere gebarentaligen en op initiatief van Erika Zeegers (tolk gebarentaal – Nederlands met gebaren) en  Linda Gomes (schrijftolk en ondertitelaar) heeft Soldaat van Oranje – De Musical de mogelijkheden onderzocht om een voorstelling te spelen voor doven, slechthorenden en andere gebarentaligen.
Met plezier kunnen we u informeren dat dit doorgang kan vinden.

Op woensdag 18 april, 20.00 uur organiseren wij voor doven, slechthorenden, andere gebarentaligen en hun begeleiders, vrienden of familie, een voorstelling met boventiteling en twee live gebarentolken, zichtbaar op schermen boven het podium en halverwege de zaal. 

Kaarten voor deze voorstelling zijn tegen de reguliere tarieven beschikbaar via onderstaande button.

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema.
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand.

Het publiek beleeft de voorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. De musical is de langstlopende theatervoorstelling uit de Nederlandse geschiedenis met inmiddels meer dan 2,4 miljoen bezoekers en vierde onlangs op 30 oktober zijn zevenjarig bestaan.

Woensdag 18 april – 20.00 uur

De voorstelling begint om 20.00 uur en eindigt om 23.25 (half uur pauze).
Kaarten zijn t/m 31 december 2017 beschikbaar via onderstaande button.
We gaan uit van voldoende vraag. Indien de vraag onvoldoende is, gaat de voorstelling niet door en ontvangt u uw geld terug.

Kaartprijzen (incl. € 4,10  Eventim bespreekkosten en 6% btw, excl. verzendkosten: € 1,50  e-mail / € 2,00 post):
rang 1:  € 70,10
rang 2: €  59,10
rang 3:  € 39,10

Klik hier voor de zaalplattegrond. U kunt bij uw boeking uw gewenste zitplaats aangeven.

Let op:

  • Boven het toneel is een scherm met duidelijk zichtbare boventiteling met aan beide zijden een scherm met daarop een live gebarentolk.
  • De boventiteling met aan beide kanten de schermen met live gebarentolken wordt halvewege de zaal, ter hoogte van rij 18 herhaald. 
  • Vanuit de zitplaatsen op de eerste rijen van de ZAAL, rij 1 t/m 4 is de boventiteling/tolken op de schermen niet goed te zien. Deze zitplaatsen zijn bedoeld voor degenen die niet afhankelijk zijn van de boventiteling/tolken, zoals doofblinde mensen of mensen die doof en slechtziend zijn met naast hen een (vierhandengebaren-)tolk en horenden. Deze rijen zijn geschikt om te boeken voor de degenen die gebruik maken van de ringleiding en in dat geval niet afhankelijk zijn van de boventiteling en gebarentolken.
  • Vanuit de zitplaatsen ZAAL, rij 5 t/m 9 is de boventiteling/tolken op de schermen niet goed te zien. Dit zijn goede zitplaatsen voor doofblinde mensen of mensen die doof en slechtziend zijn met naast hen een (vierhandengebaren-)tolk en horenden. Deze rijen zijn geschikt om te boeken voor de degenen die gebruik maken van de ringleiding en in dat geval niet afhankelijk zijn van de boventiteling en gebarentolken.
  • Voor de overige rijen geldt dat de schermen met daarop de tolken en de boventitels goed zichtbaar zijn.
  • In de zaal is ringleiding aanwezig. Aanvraagperiode van halslussen is gesloten.
  • Doofblinde mensen of mensen die doof en slechtziend zijn én afhankelijk van een (vierhandengebaren-)tolk kunnen voor meer informatie of het reserveren van kaarten een mail sturen naar service@soldaatvanoranje.nl.
  • Er zijn een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Begeleiders kunnen plaats nemen naast en op de rij achter de rolstoelplaatsen. Voor het reserveren van rolstoelplaatsen kunt u mailen naar: service@soldaatvanoranje.nl
  • Voor eventuele vragen kunt u mailen naar service@soldaatvanoranje.nl

Wees op tijd. i.v.m. de draaiende theaterzaal kunnen laatkomers pas na de pauze plaatsnemen.
Adviesleeftijd: 12 jaar en ouder

 

Extra te reserveren

Tijdens het boeken kunt u in eerste instantie kiezen tussen een arrangement of een ticket.

Arrangement

Het arrangement bestaat uit een 1e rang ticket voor Soldaat van Oranje – De Musical, een keuze uit meerdere hoofdgerechten en een pauze-arrangement in Restaurant Noordeinde en daarbij per twee personen een souvenirboek. Hier vindt u alle informatie betreffende het Restaurant Noordeinde arrangement.

 

Nadat u gekozen heeft tussen een arrangement of een ticket komt u nog de volgende opties tegen in het boekingsproces:

Pauzearrangement

Wilt u graag ontspannen genieten van de pauze en napraten over het eerste deel van de musical? Boek dan het pauze-arrangement. Er wordt voor u een tafel gereserveerd in het restaurant, waar uw bestelde drankjes reeds klaar staan (deze kunt u voorafgaand aan de voorstelling doorgeven aan een medewerker in het restaurant). Tevens wordt een hartig tafelgarnituur geserveerd.

Parkeerkaart

Komt u met de auto? Dan kunt u direct bij uw bestelling een parkeerkaart kopen. Een parkeerkaart kost € 7,75 (exclusief verzendkosten). Ook kunnen parkeerkaarten op locatie bij de parkeerwachters gekocht worden via pin of contant. Op locatie betaalt u € 10,00 per parkeerkaart.

Diner

U kunt genieten van een standaard 2-gangen diner t.w.v. €26,50 bestaande uit een voor- en een hoofdgerecht. Tegen een meerprijs van € 7,95 heeft u nog de keuze uit diverse desserts. Klik hier voor de menukaart.

Hotel

Als preferred partner van Soldaat van Oranje – De Musical, bieden de Hotels van Oranje u een speciale Soldaat van Oranje overnachting. Een overnachting in een prachtige kamer met champagne ontbijt en gebruik van sauna- en zwemfaciliteiten. Op ongeveer 10 minuten afstand van de TheaterHangaar liggen de Hotels van Oranje gesitueerd aan de boulevard van Noordwijk met uitzicht over strand en zee.

 

Met uw klas/school naar deze voorstelling?

Sinds 2012 heeft Soldaat van Oranje – De Musical educatievoorstellingen voor middelbare scholieren georganiseerd. In totaal zijn er al drieëntwintig voorstellingen gespeeld, die klassikaal bezocht werden door ruim 25.000 scholieren en docenten. De gedeelde theaterervaring van dit waargebeurde verhaal over onze vaderlandse geschiedenis nodigt leerlingen uit in dialoog te gaan over oorlog, vrijheid, het maken van keuzes, moed, vriendschap en opoffering.
Wij onderzoeken of het mogelijk is om op 18 april een matineevoorstelling te organiseren voor dove-, slechthorende scholieren en studenten vanaf 12 jaar. Bent u geïnteresseerd en wilt u uit naam van een school/opleiding meer informatie over de mogelijkheden en tarieven, stuurt u dan een mail naar educatie@soldaatvanoranje.nl.

 

In samenwerking met