Tickets

Katwijk, 29 juli 2024 – De cast van de vernieuwde versie van Soldaat van Oranje is zojuist gepresenteerd. Onder andere Henriëtte Tol, Sylvia Poorta, Tijn Docter en Sabri Saad El-Hamus spelen hier vanaf 8 september een rol in. Na 13,5 jaar was het voor de originele makers tijd om opnieuw naar het verhaal over verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema te kijken, met als uitgangspunt: hoe zouden wij de voorstelling creëren in de huidige tijdsgeest? Zo zijn er verhaallijnen aan het script toegevoegd, waarmee verschillende personages, relaties, situaties en keuzes in een ander licht komen te staan. De kaartverkoop voor de vernieuwde voorstelling, en de try-outs in aanloop naar de première op zondag 8 september, is inmiddels gestart.

Vandaag kwam de nieuwe cast van Soldaat van Oranje voor het eerst bij elkaar. Over een aantal weken laten de acteurs in de TheaterHangaar het verhaal over Erik Hazelhoff Roelfzema in de vernieuwde versie aan het grote publiek zien. Hoewel de voorstelling nog steeds draait om de verzetsstrijder, worden ook andere personages verder uitgediept.

Schrijver Edwin de Vries: “Al ruim een jaar werken we met het creatieve team achter de schermen aan een vernieuwde versie. Dat vraagt om meer dan alleen een nieuwe cast. Met vernieuwde verhaallijnen en liederen verdiepen we het oorlogsverhaal terwijl we tegelijkertijd trouw blijven aan de historische gebeurtenissen.”

Tijdens de castpresentatie vandaag in het Pillows Hotel Maurits at the Park, Amsterdam werd daarnaast het nieuwe beeldmerk van Soldaat van Oranje kenbaar gemaakt. De iconische “V” is opgefrist in lijn met de vernieuwde versie van de voorstelling.

Première op zondag 8 september
Soldaat van Oranje vertelt het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de bekendste Nederlandse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zondag 8 september gaat de voorstelling in de nieuwe versie in première in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. De try-outs vinden in de week daarvoor – van dinsdag 3 tot en met zaterdag 7 september – dagelijks plaats. Vanaf 11 september zal de vernieuwde musical zes keer per week te zien zijn, met een dagelijks voorstelling op woensdag tot en met zondag, en een dubbele voorstelling op zaterdagen.

Lijst van de cast

Een totaaloverzicht van cast 26 die vanaf september te zien is:

  • Erik  – Joep Paddenburg en Stef van Gelder (alternate)
  • Koningin Wilhelmina – Henriëtte Tol en Sylvia Poorta
  • Charlotte – Diana van Die
  • Van ’t Sant – Tijn Docter en Sabri Saad El-Hamus
  • Anton – Yoran de Bont
  • Fred – Ben Kütterer
  • Chris – Rick van Stalle
  • Ada – Dorien van Gent
  • Bram – Eli ter Hart
  • Paul – Hayo de Kruif
  • Tessa – Charlotte Dommershausen
  • Victor – Korneel Defrancq
  • Ensemble: Anne van den Dries, Ayla van Summeren, Dennis van Huis, Dirk Dunnewold,  Emily White, Eva van Kalsbeek, Iris Rodenburg, Jasper van den Brink, Joost van der Aa, Juul van de Laar, Lotte Slinkert, Merith van Mensch, Mick Westerhout, Neal Jansen, Niek Loohuis, Ricky Kooyenga en Tobias Oelderik.

Het creatieve team van originele makers dat aan de nieuwe versie meewerkte, bestaat uit onder andere Theu Boermans, Edwin de Vries, Pamela Philips Oland, Tom Harriman en Robin de Levita.